דף הבית    קצת עלינו    כתבו עלינו    שירותי ייעוץ ופיתוח    שאלון התאמת סבון    מאגר מידע    מועדון לקוחות    נקודות מכירה    צור קשר
 

מרכיבי Natural Beauty Care תפקידיהם בטיפול בבעיות עור וטיפוחו

חלב העיזים ידוע מזה אלפי שנים בתכונותיו הטובות הרבות, מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים (פרוטאינים), סוכרים, ברזל, פוטסיום וקלציום. החלב ידוע כמרפא פצעים ויעיל ביותר לטיפול בבעיות עור כגון: אקנה, פסוריאזיס ואקזמה.

חלב העיזים עשיר מאוד בלחות המסופקת על ידי הלקטוז, השומנים וחלבון הקזאין, המשמשים בעיקר כאמוליינטים וכנשאים להחדרת חומרים פעילים שמניים לעור. השומנים מהווים תוספת לשומנים הטבעיים החיוניים שקיימים על עור יבש וריכוזם יכול לרדת בשל הגיל או בגלל חשיפה ממושכת לשמש. הלקטוז מהווה את אחד המרכיבים העיקריים בחלב ומשמש כהומקטנט. זהו חומר שמסוגל לקשור אליו את המים, למנוע בריחה של מים משטח פני העור, בה בעת ליצור מיצלות קטנות שממיסות חומרים שמניים/מימיים החודרות לשכבות העור העמוקות יותר. הקזאין הוא חלבון מיוחד שנמצא בעיקר בחלב, שומר על לחות העור בשל יכולתו לקשור מים. הוא תורם לסבון את הצבע הלבן, מעבה אותו ומעניק יכולת הקצפה.

חלק מפעילות חלב העיזים נוצרת בעיקר בזכות החומצה הלקטית - החומצה הלקטית (חומצה ביתא הידרוקסי) מסייעת לקלף ולהשיל תאי עור מתים הנמצאים על שטח הפנים ולחשוף תאי עור צעירים יותר. פעולה זו מעניקה לעור מראה חלק יותר, רענן יותר וצעיר יותר. חשוב לציין שהחומצה הלקטית אינה מיוצרת בעטין העז אלא רק לאחר שחיידקים כמו: Lactobacilli sp., Streptococcus sp., Leuconostoc sp ההופכים את הלקטוז בתהליכים ביוכימיים לחומצה לקטית.

תמציות הצמחים מופקות מצמחים טבעיים בלבד, מסייעות לטיפוח ולטיפול בעור. עבודות מחקר בתחום הקוסמטיקה והרפואה, שבוצעו על תמציות צמחים שונות הראו שהן אכן מרגיעות את העור, ושקיימת פעילות אנטי מיקרוביאלית, אנטי דלקתית ואנטי אוקסידנטית (הגנה מנזקי קרינה, והאטת הזדקנות העור). ממצאים אלו מאמתים חלק גדול מאותן תרופות סבתא והרפואה העממית הנפוצה במהלך כל התקופות וברחבי העולם. התמציות בסבונים שלנו שומרות על פעילותן גם לאחר הייצור.

שמנים אתרים מופקים בדרך כלל מפרחים, מפירות, מעלים ואפילו מקליפת העץ. השמן משפיע על בני האדם בשתי דרכים - דרך חוש הריח או דרך מחזור הדם. במקרה הראשון - האף מעביר את הניחוח אל המוח דרך המערכת העצבית, שם הוא נקלט במערכת הלימבית הממוקמת בחלק האחורי של המוח. מערכת קדומה זו אחראית אצל בני האדם על תיאום בין חלקי המוח השונים. במילים אחרות: על הקשר בין החלק הרגשי של המוח (כעס, עצב וכו'), לחלק הפיזי (לדוגמא הנשימה וקצב הלב), ולזה האחראי על הזיכרון והמחשבה. במקרה השני- מעביר מחזור הדם את תמצית השמן אל אותו מרכז במוח, אולם, בדרך הוא גם משפיע על האיברים השונים בגוף.

אנו משתמשים במגוון שמנים אתרים ביניהם:

שמן עץ התה - עזרה ראשונה כחיטוי, קטילת וירוסים, פטריות וחיידקים כאחת. טוב לטיפוח העור, איחוי פצעים וזיהומים, הורדת סימני מתיחה מהעור, כוויות שמש, חבורות קור, עקיצות חרקים, חיזוק מערכת החיסון, כיבים בפה, הרפס של הפה, עצבים ונשימה וכינמת. טוב לטיפול בשפעת התקררות, אקנה, מקנה בטחון וגישה חיובית לפתרון בעיות אצל מתבגרים. ניתן למריחה ישירה על העור.

שמן לבנדר - מרגיע פיזית (התכווצות שרירים וכאבי שרירים) וגם נפשית. אנטי דלקתי, מתאים לכל סוגי העור, טוב לחיטוי פצעים ודלקות, לעקיצות, חתכים ופצעים, הרפס, דרמטיטיס , אינפקציות, כוויות וכוויות שמש.

שמן גרניום - נוגד וקוטל זיהומי עור וריריות. יעיל לטיפול בכוויות וכוויות שמש, לעור יבש ובעייתי, עור סדוק ומבוקע ואקזמה יבשה.

שמנים טבעיים מהצומח: שמנים המופקים מהצומח הינם בדרך כלל אסטרים של חומצות שומן וטריגליצרידים. לעיתים רבות יש בהם גם ויטמינים וחומצות שומן חיוניות. בין השמנים שאנו משתמשים:

שמן זית - מופק מזיתים,מועשר בויטמין E ובחומצות שומן לינולאיות והאולאי שחיוניות לחדש את תאי העור ולשמור על לחות העור שמן עשיר ומתאים לעור יבש עד יבש מאוד.

שמן חמניות - מופק מזרעי חמניות, עשיר בויטמינים ,A,D,E לציטין ואומגה 9. זהו שמן קל. שמן חמניות שמועשר במרכיב השמני האולאי תורם לחידוש תאי העור, לשמירת לחות, לתחושה נעימה על העור, מתאים לעור בוגר רגיש או פגום. השמן נספג בקלות.

שמן נבט חיטה - נמצא בשימוש האדם אלפי שנים ונחשב כאחד החשובים בהם. מכיל הרבה מהחומצות השומניות החיוניות לגוף, מכיל ויטמין E המונע חמצון לכן משמש כאנטי אוקסידנט וכמשמר לשמנים שבא איתם בשילוב. זרע נבט החיטה מכיל חלבונים, ריכוז גבוה מאד של ויטימין E ומשמש כאנטי אוקסידנט. השמן משפר את הסירקולציה של מחזור הדם ומשפר בנייה של תאים חדשים על שטח העור. השמן שומר על עור מפני הזדקנות ופגיעת שמש. רדיקלים חופשיים, משפר זרימת דם, מעכב התפתחות תאי סרטן, מקל על סימפטומים של דרמטיטיס, עוזר להקטין כולסטרול בדם, מדלל דם, מחזק תאי העור והגנתם, מרגיע גירויי עור ומשמש לטיפול בדרמטיטיס ופסוריאזיס

שמן אובליפיחה - מיוחסת לו יכולת האצת חידוש של תאי עור. מסייע בהגנה מפני הרדיקלים החופשיים (מכיל נוגדי חימצון) ונחשב למרכיב יעיל במיוחד במוצרי אנטי-אייג'ינג - למניעה וטיפול בקמטים, יובש ותסמינים אחרים של עור מתבגר. יכולת השיקום של שמן האובליפיחה נובעת כפי הנראה בין היתר, מתכולה גבוהה של חומצות שומן חיוניות (ויטמין F), כולל חומצה פלמיטולאית אשר נדיר למצוא בכמויות משמעותיות במקורות צמחיים, קרוטנואידים, ויטמין E, פלבונואידים ופיטו-סטרולים. כל אלו חשובים לשמירה על עור בריא. לשמן מספר יתרונות: אין לו כל תופעות לוואי בשימוש קבוע, מתאים לילדים ולמבוגרים ומתאים לשימוש חיצוני ופנימי. השמן מסייע לכוויות, נזקי קרינה, פצעים, חתכים, תפרים, צלקות, אקזמות, אקנה, טחורים, פצעי לחץ, אפטות, כיבים בפה, דלקות חניכיים, קנדידה וגינלית, כיב קיבה (אולקוס).

שמן גזר - נקרא שמן תשרית מכיוון שהוא מופק על ידי השריית השורש המיובש והטחון בשמן צמחי.לשמן צבע כתום חזק בזכות הבתא- קרוטן הנמצא בשמן באחוזים גבוהים מאד. בנוסף מכיל השמן עושר של ויטמינים כגון: B,C,D,E,K. בזכות מרכיביו הרבים נחשב שמן הגזר לאנטי דלקתי ומשמש לטיפול בעור- מחדש בניה של רקמות ותאים חדשים במיוחד בעור יבש ובלה, מזרז איחוי של פצעים וכויות. משמש להזדקנות בטרם עת, גירוד, יובש, ספחת ואקזמה. מחדש נעורים, מפחית דלקתיות. ישנם תכשירים קוסמטיים רבים המבוססים על שמן הגזר בזכות יעילותו בטיפול בעור יבש ובעור מבוגר. ניתן להשתמש בשמן הגזר כפי שהוא, אך בגלל צבעו העז, רצוי לדלל אותו בשמנים נשאים אחרים.

שמן זרעי הענבים - מכיל עד 70% חומצה לינולאית (ויטמין F), חומצת שומן חיונית החשובה לעור ולדפנות התאים. הוא קל מאד ונספג במהירות ואינו מותיר תחושת שמנוניות. בניגוד לשמנים אחרים, היוצרים מעטה על פני העור, חומצות השומן החיוניות המצויות בשמן זרעי הענבים נספגות בתוך השכבה הקרנית ובזכות כך יעילותו נמשכת זמן רב יותר בהשוואה לשמנים אחרים אשר אינם נספגים.

שמן ענבים - שמן קל עם מרקם נעים ללא ריח. השמן עשיר במינרלים, חומצות לינולאיות, וחומצות שומן חיוניות נוספות שעוזרות לחדש את תאי העור ולשמור על הלחות הטבעית של העור. משתמשים בו בתחליבים של העור, קרמים, שפתיים, קרמים לעיניים, סבונים ופורמולציות לעור פגום ויבש מאוד.

שמן שקדים - מופק מגרעיני עץ השקדים. זהו אחד השמנים האהובים והנפוצים ביותר כשמנים נשאים לשמנים אתריים. לשמן אין ריח והוא מזין ומרכך ותורם לתחושת רכות. השמן עשיר בחלבונים, יש בו כמויות גדולות של ויטמין A ,B1 ,B2 , E עשיר בחומצות שומן חיוניות, מתאים מאוד לטיפולים בעור עם אקזמות, פסוריאזיס, גרויים ודלקות. מאוד משמן וחודר לעור. משתמשים בו בעיקר בקרמים, סבונים עשירים בלחות מוצקים, סבונים נוזליים, עיסויים, השמן מתאים לכל סוגי העור ולכל גיל בעיקר לעור יבש ורגיש.

חמאות טבעיות מופקות מחומרים טבעיים כגון אבוקדו, מנגו ועוד המותאמות לסוג העור ומסייעות לטיפוחו ולשמירה על הלחות.

 

לטיפול בבעיות עור על הגוף: מומלץ להשתמש בסוף הרחיצה בשמן נבט חיטה או בתערובת של שמן נבט חיטה ושמן אובליפיחה. או בשמן גזר (שמן גזר קצת צובע אבל בגלל הבטה קרוטן שלו שווה למרוח), צריך לעסות על המקום הנגוע עד שהשמן יספג בעור.

לטיפול בבעיות עור בפנים: מומלץ בסוף הרחיצה לעסות במקום הנגוע בשמן זרעי ענבים או תערובת של שמן זרעי ענבים ושמן אובליפיחה או שמן גזר. צריך לעסות על המקום הנגוע עד שהשמן יספג בעור. אסור למרוח על עור פנים שמן או נוטה לשימון.

 בחזרה לדף הבית

 

Natural Beauty Care   משה דיין 4 מודיעין, טלפון: 08-9713571-08  נייד: 050-8279773
Design: Edna Ricklin's studio
עריכת תוכן: מילזו

האתר נבנה במערכת 2all בניית אתרים